Εγχειρίδιο Χρήσης


1. Software Download Κατεβάστε την εφαρμογή Eye4 στο APP Store ή Play Store, σκανάρετε το QR code για να την κατεβάσετε 

2. Εγγραφή (Register) για Android και IOS APP, πατήστε στο “Register now”, και επιλέξτε User Name και Password για να ολοκληρώσετε την εγγραφή. 

3. Προσθήκη καμερών στο δίκτυο

 

Σημείωση: Αν αποτύχει η διαδικασία “Scan QR Code”, τότε επιλέξτε την “Δεύτερη Μέθοδο”, η οποία αναφέρεται παρακάτω.


Τροφοδοτήστε την κάμερα με το τροφοδοτικό της συσκευασίας και αναμείνατε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκίνησης (συνήθως διαρκεί ~30sec). Κατόπιν, θα ακούσετε από την κάμερα "Please use APP for wifi configuration" ή "WiFi configuration is waiting" (αν η κάμερα δε αναφέρει κάτι, κάντε Reset την κάμερα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πατώντας το πλήκτρο Reset για 10 δευτ., και τότε θα ακούσετε "Reset completed, device will reboot soon" ).


Μπείτε στην εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο "+" στην πάνω δεξιά γωνία για να κάνετε προσθήκη κάμερας, και μετά πατήστε στο "Scan QR Code", για να σκανάρετε το QR code που βρίσκεται πάνω στην κάμερα. Μόλις η κάμερα αναφέρει "Please use APP for wifi configuration" για πρώτη φορά, πατήστε την επιλογή "Heard voice prompt" και εισάγετε το Password του δικτύου WiFi στο οποίο είναι συνδεδεμένο το κινητό σας, και πατήστε Confirm για να πάτε στο επόμενο βήμα.


Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, κρατήστε την συσκευή του τηλεφώνου σας και της κάμερας σε απόσταση μικρότερη των 30 εκατοστών μεταξύ τους (σε αυτή τη φάση αυξήστε την ένταση του ακουστικού της συσκευής του τηλεφώνου σας). Πατήστε στο πλήκτρο Send πάνω στην εφαρμογή, ώστε να στείλει σήμα παραμετροποίησης στην κάμερα. Αφού η κάμερα αναφέρει "Wireless configuration succeed" περιμένετε περίπου 10 δευτερόλεπτα, η εφαρμογή θα εμφανίσει την σελίδα "Add Camera" και πατήστε πάνω σε αυτό ώστε να ολοκληρωθεί η προσθήκη της. 


Σημείωση1: Για την παραπάνω διαδικασία, τοποθετήστε το τηλέφωνο σας κοντά στην κάμερα και ρυθμίστε την ένταση του ακουστικού του τηλεφώνου σας στο μέγιστο

Σημείωση2: Αν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κάμερα σας αναφέρει ότι Wifi configured successfully but the binding page does not pop up τότε γυρίστε στην σελίδα προσθήκης κάμερας (Add Camera) και επιλέξτε 'Others' 'IP Camera' 'Search in LAN' ή "Manually add" (χειροκίνητη προσθήκη) για να συνδέσετε την κάμερα. 3.2 Άλλοι τρόποι προσθήκης κάμερας Αν δεν βρίσκετε το QR code πάνω στην κάμερα, τότε επιλέξτε την επιλογή Others για να προσθέσετε την κάμερα σας.


Μέθοδος Πρώτη: 

Wireless Installation 

a. Μπείτε στην εφαρμογή, πατήστε το "+" στην πάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Others IP Camera. 

b. Επιλέξτε ασύρματη εγκατάσταση Wireless Installation, θα ακούσετε φωνητική επιβεβαίωση, κατόπιν πατήστε OK, βάλτε τροφοδοσία στην κάμερα, περιμένετε περίπου 30 δευτ. να ολοκληρωθεί η εκκίνηση της κάμερας (Boot) και στην συνέχεια πατήστε There is voice Prompt.

c. Στην επόμενη οθόνη εμφανίζεται το τοπικό δίκτυο που είναι συνδεδεμένο το κινητό σας (WiFi) και σας ζητάει να δώσετε τον κωδικό του WiFi. Μετά, κρατήστε το κινητό σας κοντά στην κάμερα και πατήστε το πλήκτρο Send για αποστολή και λήψη πληροφοριών από την κάμερα και κατόπιν πατήστε ΟΚ για αναζήτηση της κάμερας. Μόλις η εφαρμογή εντοπίσει την κάμερα, θα σας εμφανίζει το UID της για επιβεβαίωση και θα σας ζητήσει να δώσετε το password της κάμερας (εργοστασιακός κωδικός: 888888). Κατόπιν πατήστε Add και η προσθήκη της κάμερας ολοκληρώθηκε! (Η αλλαγή του Password κρίνεται απαραίτητη).


Μέθοδος Δεύτερη: 

Με την δεύτερη μέθοδο, θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε την κάμερα με ένα από τους 2 παρακάτω τρόπους: 

a. Search in Lan: Με Αναζήτηση της κάμερας στο τοπικό δίκτυο 

b. Manually Add: Χειροκίνητη προσθήκη της κάμερας με το UID (User ID) 


Και για τις 2 παραπάνω περιπτώσεις, φροντίστε να:

Τροφοδοτήσετε την κάμερα και να την συνδέσετε με καλώδιο δικτύου με το Router σας. Κάνετε Login στην εφαρμογή, να πατήστε το "+" στην πάνω δεξιά γωνία, και επιλέξτε Others IP Camera.


a. Αναζήτηση της κάμερας στο τοπικό δίκτυο (LAN): 1 Πατήστε στην επιλογή "Search in LAN" (αναζήτηση στο τοπικό δίκτυο), και βρείτε όλες τις συνδεδεμένες κάμερες στο δίκτυο σας, κάνοντας προσθήκη (Add) αυτής που επιθυμείτε (δίνοντας το password της κάμερας). Αν η κάμερα προστεθεί επιτυχώς, μπορεί επίσης να την προσθέσει και άλλος χρήστης (με διαφορετικό account). (Σημειώστε ότι αν έχετε ήδη προσθέσει την κάμερα, τότε δεν θα την φέρει πάλι στα αποτελέσματα της αναζήτησης).

H σελίδα επιτυχούς σύνδεσης θα εμφανιστεί εντός 10 δευτερολέπτων. Αν δεν εμφανιστεί, τότε επιστρέψτε στην σελίδα προσθήκης κάμερας (Add camera) και επιλέξτε "Manually add" (χειροκίνητη μέθοδος προσθήκες κάμερας.

 

b. Χειροκίνητη προσθήκη κάμερας (Manually Add): Αφού επιλέξετε "Manually add", πατήστε ΟΚ στην επόμενη οθόνη και μετά σας ζητά να εισάγετε το User ID της κάμερας (UID: μοναδικός 15-ψήφιος κωδικός που βρίσκεται πάνω στο σώμα της κάμερας), ή να σκανάρετε το QR code που βρίσκεται πάνω στο αυτοκόλλητο, ώστε να συμπληρωθεί αυτόματα το UID και κατόπιν να εισάγετε το Password της κάμερας ώστε να ολοκληρωθεί η προσθήκη της. 


Σημείωση: Αφού έχετε συνδέσει την κάμερα με την δεύτερη μέθοδο, για να την συνδέσετε και μέσω WiFi ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1 Στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, πατήστε πάνω στο " " στην πάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Parameter Settings, μετά WiFi Setting", επιλέξτε το δίκτυο WiFi στο οποίο είναι συνδεδεμένο το κινητό ή το Tablet σας, εισάγετε τον κωδικό του WiFi της εκγατάστασης σας και πατήστε "done".


Αναμείνατε μέχρι η κάμερα να αναφέρει Please remove the network cable, camera will restart (μετάφραση: αφαιρέστε το καλώδιο δικτύου, η κάμερα θα επανεκκινήσει), και κατόπιν αφαιρέστε το καλώδιο δικτύου (Keep the camera powered on). Unplug the network cable, camera will reboot automatically...

Ρύθμιση παραμέτρων κάμερας Στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, πατήστε στο στην πάνω δεξιά γωνία, πηγαίνετε στο "Parameter Settings", και έχετε τις παρακάτω επιλογές: 

1. Βasic Parameters: Δείτε τις βασικές πληροφορίες της κάμερας, να κάνετε την ασύρματη εγκατάσταση της, να τροποποιήσετε το password, να κάνετε Firmware Upgrade, επανεκκίνηση ή διαγραφή της. 

2. Video Viewing: Μπορείτε να ρυθμίσετε το night vision mode, την οριζόντια και κατακόρυφη περιστροφή της κάμερας (mirror view), το Mode φωτισμού, την φωτεινότητα και την αντίθεση της εικόνας. 

3. SD Recording: Ελέγξτε την χωρητικότητα της κάρτας SD, ρυθμίστε το πρόγραμμα καταγραφής, την καταγραφή με ανίχνευση κίνησης, και επιλέξτε την καταγραφή ήχου ή όχι. (πάντα κάνουμε Format της κάρτας μνήμης πριν την πρώτη εγγραφή/χρήση). 

4. Alarm: Ενεργοποιήστε /απενεργοποιήστε το Motion Detection Alarm, ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις Alarm και τα χρονικά όρια του Alarm καθώς και την ευαισθησία του Motion Detection Alarm (επιλεγόμενη ευαισθησία σε τρία επίπεδα: "Low/Middle/High".


Online Υποστήριξη

Αν έχετε ερωτήσεις ή δυσκολία κατά την χρήση του προϊόντος, ή υποδείξεις σχετικά με τα προϊόντα Vstarcam, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κατασκευαστή με τον παρακάτω τρόπο: Πατήστε στο "My" κάτω δεξιά στην εφαρμογή και πατήστε στο Online service, για απευθείας συμβουλές από της εταιρεία.